Arkitekturen – et møte mellom epoker

Balders Plass representerer noe helt nytt. Samtidig som det speiler noe som allerede finnes. Gjennomtenkt i både funksjon og stil, favner prosjektet tidsepokene til omkringliggende bygninger. Det er annerledes, men hører allikevel hjemme akkurat her.

Balders Plass er tegnet av Einar Jarmund & Co. Litt kontinental eleganse. Litt skandinavisk funksjonalisme. Men mest tro mot det gode livet på Frogner.

Tanken om et boligbygg i Balders gate 30 er imidlertid ikke ny. Bygget og arealplanleggingen fullfører en gammel plan for området fra 1937. Balders gate og Løvenskiolds gate har to ulike sider, preget av henholdsvis 1890-tallet på vestsiden og 1930-tallet på østsiden. Den nye arkitekturen vil sømløst binde de ulike epokene rundt plassen sammen. Bygningen vil fremstå som en del av sine omgivelser, men allikevel med en sterk egenkarakter.

Vi fant det relevant å knytte bygget til en gren av Oslos særegne 1930-talls arkitektur, utført i brytningen mellom en dekorativ klassisisme og en forenklet funksjonalisme.

Einar Jarmund & Co

Balders Plass blir et møte mellom kontinental eleganse og stilren funksjonalisme. En plass som gjør Frogner enda litt mer til Frogner!

Utviklingsdirektør Jakob Krupka i Møller Eiendom forteller mer om arkitekturen på Balders Plass

LES FLERE AKTUELLE NYHETER